WELKOM IN
PARK 16HOVENDe wijk Park 16Hoven is een van de nieuwste woonbuurten aan de noordzijde van Rotterdam. Vlakbij de uitvalswegen naar Gouda, Den Haag en Delft, op schootsafstand van het weidse poldergebied van Midden-Delfland en met de stad binnen handbereik. Park 16Hoven is groots en ruim van opzet met veel water en rietkragen. Aan de brede, groene lanen vind je er een grote variëteit aan woningen, waarvan een belangrijk deel in opdracht van de bewoners zijn ontworpen en gebouwd.

Uiteindelijk zullen er, wanneer Park 16Hoven helemaal gereed is, ongeveer 1.800 huishoudens in de wijk wonen. Het gebied heeft een uitgestrekt netwerk aan fiets- en wandelpaden en mondt uit in het park annex landgoed van ruim 25 hectare groot. Landgoed De Hoven is daarmee het sluitstuk van de nieuwbouwwijk en tevens een uitgestrekt bomen- en weidepark voor de directe omgeving. In de plas van het landgoed bevindt zich een eigen natuurspeeleiland.

Aan de westzijde van de wijk Park 16Hoven ligt een uitgestrekt gebied van 25 hectare, dat voorheen met de titel ‘Het Park van Park Zestienhoven’ werd aangeduid. We vinden de naam ‘Landgoed’ beter passen bij deze groene oase aan de noordzijde van Rotterdam en vandaar dat we kiezen om het voortaan ‘Landgoed De Hoven’ te noemen. De Hoven is ontworpen in Engelse landschapsstijl, die vaak bij de zogenaamde ‘buitenplaatsen’ werd toegepast.

Het westelijk deel van het park heeft een bosachtig karakter. Het oostelijk deel van het park bezit een echte hertenheuvel met een gebouwtje, een natuurlijk speeleiland voor groot en klein en een aantal nieuwe wandel- en fietspaden. In Landgoed De Hoven kunnen zowel bewoners als bezoekers uitgebreid wandelen, fietsen, skaten of spelen bij de enige echte natuurlijke bron van Rotterdam.

InschrijvenWil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Landgoed De Hoven? Schrijf je via onderstaand formulier dan in voor onze nieuwsbrief. Als je je via dit formulier inschrijft, ga je akkoord met jouw gegevensverwerking Landgoed De Hoven.

Ben je geïnteresseerd in één van de 70 terrasappartementen of royale penthouses? Neem dan contact op met onze makelaars of plan een persoonlijke afspraak in. De makelaars kunnen je ter plekke van de verkoopbrochure een prijslijst voorzien.